máj 14, 2019
7 Views
0 0

Itt az idei Eurovízió első nagy meglepetése

Written by

Mesterséges intelligencia komponált egy Eurovíziós Dalfesztivál által ihlettett duettet. A számban Izrael első eurovíziós nyertesének, Izhar Cohen és egy számítógép hangja is hallható.

A mesterséges intelligencia már több alkalommal bizonyította, hogy bizonyos területeken az emberekkel is képes felvenni a versenyt. A Google gépagya például egy rendkívül bonyolult stratégiai játékban, a góban még a legnagyobbakat is le tudja győzni, de a mesterséges intelligencia a versírásban és a festészetben is megmutatta már tudását.

A napokban zajló dalverseny alkalmából egy izraeli művészekből, zenészekből, programozókból és vállalkozókból álló csoport, az Oracle innovatív mesterséges intelligenciájával és gépi tanulási technológiájával kreatív projektbe kezdett.

Az új dal elkészítéséhez több száz Eurovíziós dalt tápláltak egy neuron-hálózatba, majd algoritmusok segítségével több ezer új hangsort és szövegsorokat alkottak.

A csapat tagjai utóbb kiválasztottak néhány zenei egységet, majd létrehozták a Blue Jeans & Bloody Tears (Kék farmer és véres könnyek) című számot. A mesterséges intelligencia által írt dal magát az Eurovíziós Dalfesztivált, annak gyakran giccses és humoros hangulatát ünnepli.

[embedded content]

Az ötlet kidolgozója Nimrod Shapira digitális művész, az algoritmusokat az Oracle Cloud, illetve Eran Hadas költő és programozó segítségével alkották meg. A dallamokat és szövegrészleteket Amir Sheinfeld zeneszerző-szövegíró választotta ki, a szám zenei rendezője Avshalom Ariel, a 2018-as győztes Eurovíziós dal, a Toy producere.

Kiemelt kép: iStock

https://24.hu/tech/2019/05/14/eurovizio-2019-mesterseges-intelligencia-zene-eurovizios-dalfesztival/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Tech · Zene
banner

Leave a Comment