Júl 26, 2019
28 Views
0 0

Bíró Attila: A második legfiatalabb csapattal lettünk negyedikek, nem dőlt össze a világ

Written by

A női vízilabda-válogatott egészen idegőrlő csatában szenvedett 10-9-es vereséget Ausztráliától a kvangdzsui világbajnokság bronzmérkőzésén.

Az éremért küzdő magyar pólósokkal háromszor is kibabrált az élet: a labda nemes egyszerűséggel megtorpant a gólvonalon, mintha eldöntötte volna, hogy nem megy már be az ausztrál kapuba. A találkozó után erről is kérdezték Bíró Attila szövetségi kapitányt, aki érthető okokból bosszúsan nyilatkozott.

Az eleje sem volt tökéletes, a vége sem volt tökéletes. Megvoltak a lehetőségeink és gratulálok a csapatnak, mert visszajöttünk a meccsbe. A végén minden millimétereken múlt. Nem láttam a kispadról, hogy bement-e a labda a kapuba, vagy sem, de ha nem adták meg a bírók, akkor nyilván nem.

– összegzett a szakvezető az M4 Sport kameráinak.

Ennek ellenére nem volt igazán elkeserdve Bíró Attila, mint elmondta, nagyon fiatal csapata van, amelyben néhányan hősiesen küzdötték végig a tornát.

Mi voltunk a második legfiatalabb csapat a vébén. Nem dől össze a világ a vereségtől – mondom ezt annak ellenére, hogy én is többet vártam ezen a meccsen. Benne voltunk a világ négy legjobb csapatában így is, miközben kisebb-nagyobb sérüléseink is voltak. Rebecca Parkes például törött ujjal játszott hősiesen az olasz meccs óta. Ezt nem reklámoztuk, de nagyon jól játszott ennek ellenére is. Ennyi probléma egy ilyen fiatal, formálódó csapatnak túl sok.

A bronzmeccs után megszólaltatott Tóth-Csabai Dóra is a végjátékot emelte ki, szerinte három-négy meccslabdát nem lehet büntetlenül kihagyni.

Eredmény, vízilabda, nők, bronzmérkőzés:

Ausztrália-Magyarország 10-9 (3-3, 4-3, 1-1, 2-2)
gólszerzők: Buckling 2, Arancini 3, Knox 2, Ridge, Halligan, Webster ill. Keszthelyi 3, Leimeter, Gurisatti 2, Csabai, Parkes, Szilágyi

Magyarország: Gangl – Vályi, Tóth-Csabai, Keszthelyi, Illés, Szilágyi, Gyöngyössy, cserék: Leimeter, Parkes, Rybanska, Gurisatti, Horváth, Magyari (kapus)

Kiemelt fotó: Ed JONES / AFP

https://24.hu/sport/2019/07/26/noi-vizilabda-biro-attila-bronzmeccs-nyilatkozat/

(Visited 2 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Sport · Vízilabda
banner

Leave a Comment