Júl 13, 2019
10 Views
0 0

Aranyérmes a női vízilabda-válogatott az Universiadén

Written by

A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re legyőzte Olaszország csapatát a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade döntőjében, Nápolyban.

A házigazdák a második perc elején már két góllal vezettek, ezt követően sokáig szoros volt az állás, majd a magyarok sorozatban háromszor voltak eredményesek, és a negyedik felvonás elején 8-5-re elléptek. A továbbiakban már csak az olaszok találtak a hálóba, de egyenlíteni nem tudtak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Garda Krisztina volt három góllal, csapattársai közül Gémes Anett és Hertzka Orsolya kétszer, Brezovszki Gerda pedig egyszer volt eredményes.

A Mihók Attila, Benczur Márton edzőpáros csapata veretlenül nyerte a tornát, és a magyar küldöttség második érmét nyerte Nápolyban, mivel Tóth Krisztián korábban a harmadik helyen végzett a cselgáncsozók 90 kilogrammos kategóriájában.

A női vízilabda 2009 óta szerepel az Universiade műsorán, a magyarok legjobb eredménye eddig három ezüstérem volt (2009, 2013, 2017).

A férfi csapat nem jutott döntőbe, miután 12-9-re kikapott az elődöntőben az Egyesült Államoktól. A mezőny legeredményesebb játékosa Burián Gergő volt öt góllal. A harmadik helyért vasárnap Oroszország együttese lesz a magyarok ellenfele.

Szombaton ritmikus gimnasztikában Pigniczki Fanni – aki egyéni összetettben kilencedik lett – a karika és a szalag szombati döntőjében is a nyolcadik helyen végzett. Szikszai Róbert a diszkoszvetés fináléjában ötödik lett 61,51 méteres dobásával.

A vasárnapig tartó 30. nyári Universiadén 18 sportágban 127 ország közel nyolcezer sportolója, köztük 21 magyarországi felsőoktatási intézmény 105 hallgatója vett, illetve vesz részt.

Eredmények, vízilabda:

női döntő:
Magyarország – Olaszország 8-7 (3-3, 2-1, 2-1, 1-2)

férfi elődöntő:
Egyesült Államok – Magyarország 12-9 (2-4, 3-3, 3-1, 4-1)

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/fradivizilabda

https://24.hu/sport/2019/07/13/universiade-aranyermes-a-noi-vizilabda-valogatott/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Sport · Vízilabda
banner

Leave a Comment