dec 10, 2018
20 Views
0 0

Simán lelépte Máltát a férfi vízilabda-válogatott

Written by

Továbbra is százszázalékos a magyar férfi vízilabda-válogatott a világligában, miután 24-8-ra simán elverte Máltát Szombathelyen. A mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően már a találkozó elején érvényesítette erőfölényét, három perc alatt 4-1-es vezetésre tett szert, az első nyolc percet követően pedig 9-2 állt az eredményjelzőn a szombathelyi uszodában.

A folytatásban is potyogtak a magyar gólok, a máltaiaknak csak a vége felé jutott a gólörömből. Erdélyi Balázst leszámítva mindenki betalált a mezőnyjátékosok közül, a legtöbb találatot Nagy Ádám szerezte, aki négyig jutott. Ez volt a nemzeti együttes utolsó idei találkozója, a világliga következő fordulójában január végén Németországba utazik a válogatott.

A magyarok a németek könnyed, 17-9-es legyőzésével kezdték a sorozatot, majd Oroszországban diadalmaskodtak 15-8-ra, így továbbra is hibátlan a mieink mérlege.

A világliga európai selejtezőjében négy négyes csoportban zajlanak a küzdelmek, mindegyikből az első két helyezett jut az Európa Kupa április 5. és 7. közötti nyolcas döntőjébe, onnan pedig az első három – és adott esetben a rendező – képviselheti a kontinenst a világliga Szuperdöntőjében.

Végeredmény – Férfi világliga, 3. forduló

Magyarország-Málta 24-8 (9-2, 5-0, 5-3, 5-3)

A magyarok további programja:
január 29.: Németország-Magyarország
február 19.: Magyarország-Oroszország
március 12.: Málta-Magyarország

Nyitókép: Madar Dávid/MVLSZ

Forrás: https://24.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Sport · Vízilabda
banner

Leave a Comment