jan 14, 2020
6 Views
0 0

Honnan lesz meg a hiányzó 20 milliárd a Biodómra?

Written by

Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár az interjúban elmondta, hogy a kormányzat szívesen támogatta a teljesen fővárosi tulajdonú és fenntartású intézményt, amikor Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója megkereste őket. 

A kormány összesen 45 milliárd forintos támogatást nyújtott a beruházásra.

A kormánynak azonban beleszólása nem volt a projektbe, az állatkert vezetése önállóan irányított, ők írták ki a közbeszerzéseket, így a továbbiakban az állatkert vezetésének kell megoldania a szükséges forrás megteremtését. Hozzátette: 

ha ennyi információ alapján, ilyen helyzetekben a kormány újra meg újra pénzt adna, akkor holnap az összes önkormányzat meg mindenki más nálunk kopogtatna, és gyorsan kiapadna a büdzsé.

Fürjes Balázs

Miniszterelnökség, Budapestért és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár

2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag

Tovább

2000-2002 között három évig a Budapest Sportcsarnok (Papp László Sportaréna) újjáépítéséért a 2012-es budapesti olimpiai pályázatért felelős miniszteri biztos voltam, 1998-2002 között igazgatósági tag Tovább

Az interjúban a vb-re épített atlétikai stadion is szóba került, ezzel kapcsolatban Fürjes Balázs elmondta, hogy egy nyílt, uniós közbeszerzést kell első körben kiírni a kivitelező kiválasztására. Remélhetőleg már az év első félévében lezárják a pályázatot, és a második félévben indulhat az építkezés.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Mohai Balázs

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Ingatlan · portfolio.hu
banner

Leave a Comment