jan 21, 2020
14 Views
0 0

Szakértő: már republikánus szenátorokról is szól az eljárás

Written by

Szakértő: már republikánus szenátorokról is szól az eljárás

Az amerikai elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárása (impeachment) már nemcsak Donald Trump “célkeresztben tartásáról” szól, hanem arról is, hogy republikánus szenátorok nehéz helyzetbe kerüljenek a közelgő választásokon – mondta Magyarics Tamás Amerika-szakértő kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A szakértő emlékeztetett, november 3-án nemcsak elnök-, hanem kongresszusi választás is lesz az Egyesült Államokban, a szenátorok körülbelül harmadáról szavaznak majd.

Az impeachment-eljárás elhúzásával a demokraták azt szeretnék sugallni, hogy a republikánusok “tűzön-vízen keresztül, elvtelenül védenek egy olyan elnököt, aki korrupciós ügyekben érintett

– fogalmazott.

Kérdésre elmondta azt is, a felmérések szerint a megkérdezettek 51 százaléka azt gondolja, hogy az elnököt el kell távolítani a hivatalából, 71 százalékuk tanúvallomásokkal folytatná az ügyet. A pártok szerinti megoszlás viszont már vegyesebb képet mutat, hiszen a demokrata szavazók 90 százaléka szerint az elnöknek mennie kéne, míg a republikánusoknál ez a szám 8-9 százalék. Ez azt jelenti, hogy a “táborok beálltak” mindkét álláspont mögé – tette hozzá.

Az emberek nagy többsége – úgy tűnik – nem a tények alapján szavaz, hanem egyfajta szekértáborok alakultak ki Amerikában; nagyon megosztott a társadalom

– emelte ki a szakértő.

MTI; Fotó: MTI/EPA/Pool/Olivier Douliery

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
pestisracok · Usa
banner

Leave a Comment