jan 14, 2020
5 Views
0 0

Hisztérikusan reagált Manfred Weber a magyar miniszterelnök Néppártot érintő szavaira

Written by

Hisztérikusan reagált Manfred Weber a magyar miniszterelnök Néppártot érintő szavaira

Az Euronews kérdésére Manfred Weber úgy kommentálta Orbán Viktor évadkezdő sajtótájékoztatóján mondott, a Néppártot érintő szavait, hogy nem kérnek kioktatást a politikájukat érintő kérdésekben a magyar miniszterelnöktől.

Manfred Weber annyira biztos az Európai Néppárt irányvonalában, hogy emlékei szerint az ő csúcsjelöltségével 40 százalékot szereztek a 2018-as választásokon. Bár Weber ügyesen ír új múltat, az EPP mindössze 21 százalékot szerzett Európában, és az elnyerhető parlamenti székeknek mindössze a 24 százalékát húzták be a magyar miniszterelnök által kritizált politikai irányvonallal. Az előző ciklus 216 helyével szemben 2019-től 182 képviselő adja az Európai Néppárt képviselőcsoportját, de Manfred Webert a számok nem zavarják össze, kitart amellett, hogy ez nem gyengülés, hanem erősödés.

Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak

nyilatkozta az Euronewsnek Manfred Weber a Steiner majd támad, és minden rendbe jön szellemében, felelevenítve ezzel a legszebb és legrégibb germán hagyományokat, mely szerint az utolsó töltényig ki kell tartani az utolsó bunkerben.

Weber arra is kitért, hogy figyelni fogja Orbánt a következő napokban, hogy megjavul-e. Ha nem, akkor – ha rajta múlik – a Fidesz nem lehet részese az Európai Néppárt nemsokára megérkező végső győzelmének.

(Forrás: Euronews)

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
pestisracok
banner

Leave a Comment