feb 14, 2020
8 Views
0 0

A Youtube a PS-pedoügyről: Egyértelmű irányelvek, zéró tolerancia

Written by

Egy héttel azután, hogy a Youtube egy feltöltött, de nem publikált gyerekpornórészlet miatt mindenestül letörölte a Pesti Srácok csatornáját és évek alatt publikált videoanyagait, nem kis felzúdulást okozva a kormánysajtóban és a cenzurális gyakorlat miatt aggódó normális sajtóban is, a cég végül közleményt adott ki. Ennek rövid verziója így néz ki:

„A YouTube zéró toleranciát gyakorol minden olyan tartalommal szemben, amely a gyermekeket szexuálisan kizsákmányolja vagy kihasználja. Egyértelmű irányelveink vannak az ilyen tartalmakkal szemben, minél gyorsabban eltávolítjuk azokat, valamint jelentjük a hatóságoknak, a kapcsolódó csatornát pedig azonnal töröljük.


közösségi Irányelveink ismertetik, milyen tartalmakat engedélyezünk – illetve nem engedélyezünk – a YouTube-on. A megszüntetésekkel kapcsolatos további információkért kérjük, tekintse át ezt a  Help Center cikket, amely felhívja a figyelmet arra is, amennyiben egy csatorna megszűnt, előfordulhat, hogy a megszüntetett csatorna felhasználója nem birtokolhat, indíthat vagy férhet hozzá másik YouTube-csatornához sem. A korlátozások kikerülésére másik csatorna használata sem engedélyezett a YouTube-on.”

A cég terjedelmesebb formában is kiadta a nyilatkozatot, ebben részletezi a kétmilliárd felhasználóval rendelkező videomegosztó közösségi irányelveinek fontosságát és alkalmazásának nehézségeit. Mint írják, rengeteg 
energiát fektetnek abba, hogy a szabályokat sértő tartalmakat még azelőtt eltávolítsák, mielőtt nagyobb számú felhasználó láthatná azokat. Az automatizált rendszerek révén 2019 második negyedévében a megjelölt tartalmak 80 százalékát még azelőtt eltávolították, hogy akár egyetlen felhasználóhoz is eljuthattak volna.

A cég hangsúlyozza, hogy a fiatalkorúak és a családok védelme érdekében rengeteget invesztált olyan technológiákba, amelyek automatikusan fölismerik az ebből a szempontból érzékeny tartalmakat. Ilyen például a CSAI Match technológia, amely a gyermekek szexuális kizsákmányolását tartalmazó képanyagok gyors detektálását és bejelentését teszi lehetővé. 

A videómegosztó irányelvei egyaránt tiltják azokat a tartalmakat, amelyek a kiskorúak kizsákmányolását mutatják be, bármilyen módon ösztönzik a veszélyes vagy káros magatartást, illetve a kiskorúakról szóló videókat „potenciálisan kizsákmányoló célból” gyűjtenek össze.

2019 harmadik negyedévében a YouTube több mint 800 000 videót távolított el gyermekbiztonsági irányelveinek megsértése miatt, és több mint 60 000 csatornát szüntetett meg.

` }, { short: ` A világhódító magyar csodatöltőtoll és tervezőjének története a 444 magazin első számában. `, long: `

  • Az Egyesült Államok és Finnország iskoláiban már nem nagyon tanítanak folyóírást.
  • Németországban és Ázsiában viszont nem csak a kézírás, de a töltőtoll is tartja magát.
  • Aki kézzel tanul meg írni, annak könnyebben megy majd az olvasás és a szövegértés?

A 444 első nyomtatott magazinjából kiderül.

` }, { short: ` A 444 első nyomtatott magazinjának megrendelésével a szerkesztőség munkáját is támogatod. `, long: `

  • A klímaváltozásról, az alkalmazkodásról és az emberiség túléléséről szól a 444 első magazinja.
  • A magazin megrendelésével a szerkesztőséget is támogatod.
  • Az újságnak csak veletek együtt van jövője.

Rendeld meg a magazint és támogasd a szerkesztőséget!

` }
][variant – 1]; function m11gurl(position) { let url = ‘https://projekt.444.hu/project/7a3a996e-27cb-4341-b934-0f42e0ee6387’; let source = false ? ‘webview’ : window.matchMedia(‘only screen and (min-width: 48em)’).matches ? ‘desktop’ : ‘mobile’; let titleMeta = document.querySelector(‘meta[name=title]’); let authorMeta = document.querySelector(‘meta[name=author]’); let content = document.querySelector(‘#content-main’); let plength = content.innerText.length – content.querySelector(‘footer’).innerText.length – content.querySelector(‘#magazin-top’).innerText.length; let utm = { utm_medium: ‘selfpromo’, utm_source: `444hu-${source}`, utm_campaign: ‘2020-magazin-1’, utm_content: `cikk_${position}_banner_v${variant}`, utm_article: encodeURIComponent(titleMeta && titleMeta.content), utm_author: encodeURIComponent(authorMeta && authorMeta.content), utm_article_length: plength }; return url + ‘?’ + Object.entries(utm).map(e => e.join(‘=’)).join(‘&’);
} let mctop = “; let mcbottom = “; document.addEventListener(‘jsReady’, function() { if (!Cookies.get(‘pc-2020-444-makro-papiron’)) { document.getElementById(‘magazin-top’).innerHTML = mctop; document.getElementById(‘magazin-bottom’).innerHTML = mcbottom; }
});

https://444.hu/2020/02/14/a-youtube-a-ps-pedougyrol-egyertelmu-iranyelvek-zero-tolerancia

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
444 · Média
banner

Leave a Comment