jan 16, 2020
20 Views
0 0

„Primitív, bunkó, felháborító” – Megbüntette a Médiatanács az M1 híradóját Németh Balázs bemondó véleményközlése miatt

Written by

Megbüntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az M1 közszolgálati csatorna híradóját, mert 2019. október 21-i adásukban a hírbemondójuk „megsértette a politikai hírekhez fűzött hírolvasói kommentár tilalmát”.


Mutatjuk a műsorrészletet, ami miatt eljárás indult a köztévé ellen, amiben Németh Balázs bemondó úgy vezette fel a Hadházy Ákos ellenzéki képviselő parlamenti táblás akciójáról szóló hírt, hogy

„Primitív, bunkó, felháborító akcióval nyitotta a szezont az ellenzék”.

A Médiahatóság felszólította a szolgáltatót, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló jogsértésektől.

Az MTI-nek eljuttatott közleményükben hozzátették: a szabályozás nem általában véve a vélemények közzétételét korlátozza, hanem a nézők, hallgatók befolyásolását a hírek értelmezésében azzal, hogy a hírolvasó saját véleményt fűz a hírekhez. A hírek és a vélemények elkülönült bemutatását nem korlátozza a törvény – hangsúlyozták.

Az NMHH azt is közölte, kétszázezer forintos bírságot szabtak ki az RTL Klub szolgáltatójára, amiért Reggeli című műsorukban szeptemberben egy parkolási mobilalkalmazásról olyan többletinformációkat adtak, amelyek a termék használatára ösztönözhették a nézőket. (MTI)

Kapcsolódó

https://444.hu/2020/01/16/primitiv-bunko-felhaborito-megbuntette-a-mediatanacs-az-m1-hiradojat-nemeth-balazs-bemondo-velemenykozlese-miatt

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
444 · Média
banner

Leave a Comment