okt 31, 2019
71 Views
0 0

Ismét várjuk a legjobb gimis filmeket!

Written by

Január 15-ig lehet nevezni a középiskolások által készített kisfilmeket a 15. Országos Középiskolai Filmszemlén, a Káldor Miklós Kollégium és az Indavideo közös pályázatán. Az alkotásokat az Indavideo pályázati csatornájára lehet feltölteni. 

A szemlére középiskolások által készített, maximum 15 perces alkotások érkezhetnek. A zsűri elnöke idén is Mundruczó Kornél, Balázs Béla-díjas filmrendező lesz, a fődíj 150 ezer forint. A zsűri tagjai még Balog Judit színésznő, Kardos Sándor és Kende János Kossuth-díjas operatőr. 

A szemlét a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban rendezik február 22-23 között, ahol minden pályaművet elemeznek. Témamegkötés nincs. 

A tavalyi nyerteseket is az Indavideo oldalán lehet megtekinteni. A 14. Országos Középiskolai Filmszemlét Balogh Benedek Megtörve című, egy időutazó lányról szóló filmje nyerte. A második díjat Kertész Ambrus Vakvilág című filmje érdemelte ki. A filmben egy vak lány szemműtétje után rájön, hogy a másik ember nyomora mellett mennyien mennek el vakon. Harmadik Tulipán Viktória Ahová tartunk című munkája lett, ami 2168-ban játszódik, akkor, amikor a vízhiány miatt a fürdést már el sem tudják képzelni az emberek. Különdíjat kapott Csordás Bernadett és Mihók Júlia Emberek című pályaműve, valamint a Vakvilág című film főszereplője, Kertész Janka.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Kultúr
banner

Leave a Comment