jan 15, 2020
7 Views
0 0

131-gyel süvített a labda, mégis kivédte a kézikapus

Written by

Szlovénia három győzelemmel jutott a férfi kézilabda Európa-bajnokság göteborgi csoportjából a középdöntőbe. A csapatnál december elején edzőváltás történt, Veszelin Vujovicsot az a Lubomir Vranjes váltotta, aki még 2019-es vb-selejtezőben a magyar válogatott padján ülve vette el tőlük a vb-részvételt. Ennek megfelelően Szlovénia is azért két hely valamelyikéért küzd, amelyik az olimpiai selejtezőbe juttathatja a csapatot.

A harmadik győzelmét Svájc ellen érte el Szlovénia, és a meccs emberének a Klemen Ferlint választották. A kapus 42 százalékos hatékonysággal hárította az ellenfél labdáit.

Az európai szövetség (EHF) azt is kiposztolta, hogy az egyik védésénél 131-gyel száguldott a labda, mégis a helyén volt a 31 éves kapus, aki soha nem hagyta el klubjátékosként országát, a Celjében és a Velenjében védett. A nevelőcsapata a Trimo Trbnje, ahonnan Zarabec és a Skube fivérek is indultak.

Az EHF a Bajnokok Ligája négyes döntőjében megmérte azt is, hogy kik voltak a legnagyobb bombázók. Az izlandi Palmarsson például 132-vel dobott a kapuba. Mindez csak egy kis viszonyítás, hogy milyen sebességű lehet egy 131-gyel hasító labda. 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Kézilabda
banner

Leave a Comment