Júl 14, 2019
19 Views
0 0

64-0-s, történelmi kiütéssel kezdte a női pólóválogatott a vb-t

Written by

Történelmi méretű, óriási kiütéssel kezdte a női vízilabda-válogatott a dél-koreai világbajnokságot a házigazdák ellen, Bíró Attila csapata ugyanis 64-0-ra verte Dél-Koreát a kvandzsui tornán. Az nem csak vb-rekord, hanem a sportág történetének legnagyobb sikere is egyben, az eddigi rekord Jugoszláviáé volt még az 1985-ös Universiádén, ahol 62-0-ra verték Guatemalát, írja a MTI.

Az a torna előtt egyértelmű volt, hogy Dél-Korea kvázi esélytelenül indul rendezőként, ám az MTI tudósítása szerint a középkezdések után nem hogy támadni, de előre haladni sem tudtak. A teljesen komolytalan összecsapást jól jellemzi, hogy kétszer is a saját térfeléről lőtt gólt a magyar csapat, sőt, még Gangl Edina és Magyari Alda is próbálkozhatott a kapuból, írja a távirati iroda, ami kiemeli, hogy a dél-koreai közönség végig tapsolt és bíztatott, emellett pedig minden magyar gólt megtapsolt.

Ezekből ugye volt, elég, Parkes Rebecca egymaga 11 gólt dobott, és volt negyed, amit 18-0-ra nyert meg a magyar csapat.

Bíró Attila együttese kedden Kanada ellen folytatja szereplését közép-európai idő szerint 2.50 órától.

Eredmény, vízilabda, nők, B csoport, 1. forduló

Magyarország-Koreai Köztársaság 64-0 (16-0, 18-0, 16-0, 14-0)

  • gólszerzők: Parkes 11, Szilágyi, Rybanska 9-9, Gurisatti 7, Tóth-Csaba 6, Keszthelyi 5, Horváth, Gyögyössy 4-4, Illés, Leimeter, Vályi 3-3, 

A nőknél nem jött siker 10 km-en

Nyíltvízi úszásban a nők nem ismételték meg 10 km-em Rasovszky Kristóf szombati, 5 km-es sikerét, és sem Olasz Anna, sem Rohács Réka nem szerzett olimpiai kvótát 10 km-en. Olasz Anna a 16., Rohács Réka pedig a 22. helyen ért célba, a világbajnok a kínai Hszin Hszin lett.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Vízilabda
banner

Leave a Comment