ápr 9, 2019
21 Views
0 0

Szijjártó pénteken tárgyal a horvát LNG-terminálról

Written by
CsD

2019.04.09. 08:40

A Külgazdasági és Külügyminisztérium az Index.hu kérdésére megerősítette, hogy a kormány tárgyal arról, hogy részben finanszírozná a horvátországi Krk-szigetre tervezett LNG-terminált. 

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszter a horvát sajtónak számolt be arról, hogy tárgyalásokat folytatnak a magyar kormánnyal arról, hogy a magyar fél megvenné az Egyesült Államokból érkező cseppfolyósított földgáz befogadására alkalmas terminál 25 százalékát.

A KKM kedden reggel az Indexnek, hogy megerősíti, hogy “a horvátországi Krk-szigetén létesítendő LNG-terminál megvalósításában való esetleges magyar szerepvállalást érintően tárgyalásokat folytat a horvát féllel.” Amint írják:

Magyarország és a régió energiabiztonsága szempontjából komoly előrelépést jelentene, ha déli irányból is lehetőségünk nyílna földgáz beszerzésére annak nyomán, hogy az Európai Unió és a horvát kormány finanszírozási intézkedéseit követően megszületett a projekt megvalósítását megerősítő beruházási döntés.

Pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter személyesen találkozik Tomislav Ćorić horvát környezetvédelmi és energiaügyi miniszterrel Dubrovnikban. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

15%

4400 Ft

3740 Ft

15%

3675 Ft

3124 Ft

(Visited 4 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Energia · Index.hu
banner

Leave a Comment