Már 26, 2020
5 Views
0 0

Mostantól megbírságolhatják azokat Nagy-Britanniában, akik nem tartják be a járvány miatti korlátozásokat

Written by

Elsőre 60 font a bírság, ez után minden alkalommal duplázódik az összeg.

Koronavírus-világjárvány

Magyarországon is veszélyhelyzetet rendelt el a kormány a koronavírus-világjárvány miatt. A korábban ismeretlen kórokozó (a SARS-CoV-2) a kínai Vuhan városából terjedt el világszerte. A tüdőgyulladással járó megbetegedés (a COVID-19) néhány hónap alatt több ezer halálos áldozatot szedett, naponta ezrek fertőződnek meg. A vírus terjedésével és leküzdésével kapcsolatos fejleményeket cikksorozatunkban követheti.

Csütörtöktől bírságolhatják a brit rendőrök a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások megszegőit, akik ismétlődő szabályszegés esetén akár bíróság elé is kerülhetnek.

A rendőrjárőrök hazatérésre vagy egy adott helyszín elhagyására utasíthatják azokat, akik nem tartják be az előírásokat, a csoportosulásokat pedig feloszlathatják.

Ellenszegülés esetén 60 font (több mint 23 ezer forint) pénzbírság róható ki, igaz, 14 napon belüli befizetés esetén az összeg 30 fontra csökken.

Ez után azonban minden további vétség esetén az előző büntetés kétszeresét kell befizetni.

Aki nem fizet, a rendőrség őrizetbe veheti és bíróság elé kerülhet, a bíróságok pedig már korlátlan összegű pénzbüntetést is kiszabhatnak rá – áll a brit belügyminisztérium tájékoztatásában.

A héten Blackburnben gyorsított eljárással fél év börtönre ítéltek egy férfit, aki leköpött egy rendőrnőt, saját bevallása szerint azért, hogy megfertőzze koronavírussal. Egy londoni és egy belfasti férfit szerdán, illetve csütörtökön vettek őrizetbe, miután mindketten koronavírus-fertőzöttnek mondták magukat és szándékosan ráköhögtek a velük szemben eljáró rendőrökre. Ügyükben a jövő héten születik bírósági ítélet.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment