jan 21, 2020
43 Views
0 0

Grata Thunberg: Ugyanott vagyunk, mint 18 hónappal ezelőtt

Written by

2020.01.21. 14:16

“Alapvetően semmi sem változott, ott tartunk, mint 18 hónappal ezelőtt” – jelentette ki Greta Thunberg az 50. Világgazdasági Fórum nyitónapján Davosban. Szerinte a világ döntéshozói semmit sem tettek, a világ szén-dioxid-kibocsátása nem csökkent, és a média sem veszi elég komolyan a klímaváltozás problémáját.

A New York Times beszámolója szerint a 17 éves aktivista egyetlen jelentős történést emelt ki az elmúlt időszakból, azt, hogy létrejött egy globális mozgalom, aminek fiatal tagjai tüntetésekkel hívják fel a figyelmet az emberi civilizációt fenyegető veszélyre. De sajnálkozott amiatt, hogy ez még mindig nem sarkallta arra a vezetőket, hogy cselekedjenek.

Thunberg arról kérdezte a svájci Davosban a közönséget, hogy

Mit fognak mondani a gyerekeiknek, akik a  klímakatasztrófa következményeit viselik majd?

A négynapos, péntek estig tartó 50. Világgazdasági Fórum (WEF) kiemelt témája a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem. A találkozó előtt kiadtak egy jelentést arról, hogy a világ vezetői, és gazdasági szakértői szerint aktuálisan milyen problémákat kell megoldani a világgazdaságban, mik a legveszélyesebb fenyegetések. A tanulmányban a klímaváltozás nagyon hangsúlyos szerepet kapott idén, itt írtunk róla részletesebben:

15%

4499 Ft

3825 Ft

15%

5999 Ft

5100 Ft

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
·
Article Categories:
Gazdaság · Index.hu · Zöld Index
banner

Leave a Comment