jan 15, 2020
5 Views
0 0

Vége Ferihegyen a fapados karámnak, itt az új utasmóló

Written by

A 8,3 milliárd forintból felépített új létesítménnyel a második fázis után 3000 négyzetméterről közel 11 500 négyzetméterre, vagyis majdnem a négyszeresére nő a légitársaságokat kiszolgáló alapterület. Az 1-es móló egyszintes, 5,2 méter belmagasságú, hűtött és fűtött épület – írja az Airportal.hu.

Az új épület ugyanúgy nyolc beszállító kapuval rendelkezik, mint a régi. Az utaskezelési folyamatok sem változnak: úgynevezett preboarding rendszerben szállítják majd be az utasokat, ahogy eddig. A megközelítés sem változik, a 45-ös kaputól lépcsőzve, majd fedett és zárt folyosón lehet az új épületbe jutni.

A létesítményben étel- és italvásárlási lehetőség, három nagy kapacitású mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is szolgálja majd az utasok kényelmét.

Jön a bővítés

A most átadott első fázisban mintegy 5500 négyzetméternyi terület készült el, ahol hat beszállító kapu van, de a rövidesen kezdődik a második fázis, amelyben további két gyalogos, és hat buszos beszállításra alkalmas kaput is felépítenek, így az épület teljes területe 11 ezer négyzetméterre emelkedik. A munkálatokat nyáron kezdik.

A beruházás teljes költsége 8,3 milliárd forint, amelyet a Budapest Airport kizárólag saját erőből finanszíroz.

Nyitókép: Budapest Airport

(Visited 2 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Gazdaság · Infostart.hu
banner

Leave a Comment