ápr 5, 2019
25 Views
0 0

Tállai: A kormány határozott célja az energiahatékonyság ösztönzése

Written by
Tállai: A kormány határozott célja az energiahatékonyság ösztönzése

Komoly, határozott célja a kormánynak, hogy ösztönözze az energiahatékonyság növekedését, a megújuló energiaforrások elterjedését – jelentette ki Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára egy naperőmű-létesítési projekt bemutató rendezvényén Mezőkövesden pénteken.

A Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta, hogy négy operatív programban 760 milliárd forintnyi összeget lehet fordítani energetikai fejlesztésekre, beruházásokra a 2014-2020-as években. A kormány határozott célja, hogy a megszerzett tapasztalatok birtokában 2020 után is jelentős nagyságrendben valósuljanak meg ilyen beruházások, fejlesztések.
Az államtitkár közölte: az idén épülő naperőművekből 23 készül az Elmű-Émász működési területén.
Az MVM-csoport termelési igazgatója, Mogyorósy Tamás hozzátette: 110 naperőművet építenek országosan, 7 projekt keretében. A régióban létesülő 23 naperőmű 14,2 gigawatt kapacitású lesz, ami 5750 háztartás éves energia-fogyasztásának felel meg. A károsanyag-kibocsátás éves szinten, országosan 14 ezer tonnával csökken a naperőművek beüzemelésével – jelentette ki az igazgató.

Forrás: MTI; Fotó:

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
Energia · pestisracok
banner

Leave a Comment