nov 12, 2019
4 Views
0 0

„Sosem bocsátok meg a gyámhatóságnak” – Közös sírba temetik a szekérbalesetben elhunyt kislányokat

Written by

– Sosem bocsátok meg a gyámhatóságnak: ha jobban figyeltek volna a lányaimra, talán még most is élnének – mondta a Blikknek a gyászoló édesanya. 

Nagylánya, Evelin (17) a Blikknek arról mesélt, hogy januárban, amikor a két húgát intézetbe vitték, ő másnap magától követte őket.

– Dorival és Izával egy szobába kerültem – emlékezett Evelin. – Volt egy lány, aki – ha nem voltam a közelben – gyakran megalázta, csicskáztatta Dorit. Egyik éjjel a húgom aludt, amikor ez a lány ököllel úgy megütötte őt, hogy kórházba került. Máskor Dori öngyilkos akart lenni, többször összevagdosta a kezét. De arra is volt példa, hogy a húgaim felgyújtottak egy kanapét, hogy a riadalomban hazaszökhessenek. 

Mint megírtuk, Segesd határában egy kivilágítatlan lovas kocsiba hajtott egy furgon. A bakon ülők közül hárman – köztük az intézetből szökött Dorina és Izabella – meghaltak, ketten súlyosan megsérültek.

Az utolsó találkozásnál Dorina furcsa dolgot mesélt az édesanyjának. 

– Toponárról egy nevelő Dorit nőgyógyászati vizsgálatra vitte Kaposvárra. Csakhogy nem jutottak el az orvosig, mert Dorina haza szeretett volna jönni, és addig kérlelte a nevelőt, amíg ő felrakta a gyerekemet a vonatra – állítja a Blikknek az anya –, s csak azután értesítette a rendőrséget a lányom szökéséről, hogy ő hazaért.

– Telefonon értesítettek, hogy a kislányaimat baleset érte. Amikor a helyszínre értem, Izabella már nem élt. Hálás vagyok annak a rendőrnek, aki húsz percen át próbálta őt újraéleszteni. Aztán megjöttek a mentők, de már nem tudtak rajta segíteni. Dorina a furgon becsapódása miatt ötven métert repült. A földön feküdt, mikor rátaláltam. Miután kórházba vitték, bemehettem hozzá, megfogtam kezét. Jéghideg volt. Pár perc múlva ő is meghalt.

A hivatal hallgat

A tragédia kapcsán a nyomozók többek között vizsgálják a gyámhatóság büntetőjogi felelősségét is – közölte a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kormányhivatalt is megkerestük a kérdéseinkkel. Válasz- e-mailükben mindössze annyit írtak, hogy amíg a rendőrségi nyomozás tart, nem kívánnak az ügyben megszólalni. 

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/kozos-sirba-temetik-a-szekerbalesetben-elhunyt-kislanyokat/5yvdsk9

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment