okt 22, 2019
10 Views
0 0

Döbbenet: öt ember haláláért felel a bíróság előtt egy kilencéves kisfiú

Written by

Szándékos emberöléssel vádolják Kyle Alwoodot (9), aki idén áprilisban porrá égette illinois-i otthonukat, benne öt emberrel. Az áldozatok között volt Kyle két testvére és az unokatestvére is.

A hatóságok megállapították, hogy a tűz keletkezése nem a véletlen műve volt, hanem szándékos gyújtogatás történt, a tettes pedig egyértelműen a kilencéves Kyle Alwood, akinek az amerikai törvények értelmében most öt ember meggyilkolásáért kell felelnieírja a Borsonline.

Vannak, akik szerint nem lenne szabad egy ilyen fiatal kisfiút a vádlottak padjára ültetni, hiszen több mint valószínű, hogy a gyerek nincs is tisztában tettei következményével, valószínűleg fel sem fogja a körülötte zajló eseményeket.

Kyle nagynénje, az egyik áldozat édesanyja viszont pont az ellenkező véleményen van. Szerinte a törvény lehető legnagyobb szigorával kell lesújtani a gyerekre, aki öt ember haláláért felelős.

A kisfiú édesanyja igyekezett gyermeke védelmére kelni. Ő állítja, a fia nem szörnyeteg, csupán mentális betegségekkel küzd, és hibát követett el, ahogyan az más emberekkel is előfordul. A gyereknél többek között bipoláris zavart és skizofréniát is diagnosztizáltak az orvosok.

Kyle első tárgyalása hétfőn volt, ekkor szembesítette őt a bíró a vádakkal. Az információk szerint a kisfiú végig nagyon zavartan viselkedett, szemmel láthatóan nem értette, mi történik körülötte. Még magát a gyújtogatás fogalmát is ekkor magyarázták el neki.

Amennyiben a kisfiút bűnösnek találják, akkor sem ítélhetik szabadságvesztésre, maximum feltételes szabadságra bocsátást kaphat, amely legfeljebb 21 éves koráig (az amerikai törvények értelmében a nagykorúvá válásáig) tarthat, valamint terápiára és konzultációkra kötelezhetik.

https://www.blikk.hu/aktualis/kulfold/dobbenet-ot-ember-halalaert-felel-a-birosag-elott-egy-kilenceves-kisfiu/wvy9k07

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
blikk
banner

Leave a Comment