jan 21, 2020
5 Views
0 0

A jövőben talált tárgyakként kezeli az erzsébetvárosi önkormányzat az elhagyott e-rollereket

Written by

Összegyűjti és talált tárgyként kezeli mostantól az erzsébetvárosi önkormányzat az elektromos rollereket, írja a VII. kerület honlapja.

Nagyon sok panasz érkezett önkormányzatunkhoz az elhagyott, a gyalogos forgalmat akadályozó elektromos rollerek miatt.

Az így elhagyott és talált rollereket Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Jegyzője talált tárgyként tartja nyilván, és a jogosult jelentkezéséig gondoskodik az őrzéséről.

A munkát megkezdtük és folytatjuk.

– írják a honlapon, ahol azt is megjegyzik, hogy a helyzet normalizálására törekednek.

A honlapon szereplő közlemény egyébként úgy fogalmazták meg, hogy érezhető benne az önkormányzat részéről némi neheztelés azokra a cégekre, akik elektromos rolleres szolgáltatást nyújtanak a fővárosban.

Ezzel az intézkedéssel a helyzet normalizálása törekszünk, és egyben szeretnénk felhívni a figyelmet a közösséggel folytatott párbeszéd fontosságára. Arra, hogy még egy forradalmian új, sokak körében népszerű szolgáltatás bevezetése előtt is konzultálni kell az adott terület lakóival, használóival, hogy az újdonság nem zavarja-e őket, nem okoz-e gondot a mindennapi életükben.

Az elektromos rollerek, és az ezekkel kapcsolatos vállalkozások hosszú ideje nagyon erős kritikát kapnak világszerte, nem csak Magyarországon. Ugyan a nagyvárosi autóforgalom csökkenését várják ezektől az eszközöktől, azonban a legtöbb helyen komoly közlekedési problémákat okoz, nincs meg igazán a helyük, az emberek össze-vissza dobálva hagyják az utcákon, ráadásul annyira drága, hogy turistákon kívül nem igazán éri meg senkinek használni például a Lime szolgáltatását.

Nem véletlen, hogy Franciaországban a KRESZ kezdte el szabályozni az e-rollereket, Prágából egész egyszerűen kitiltották ezeket, de Budapest sincs lemaradva, mert például a Kossuth téren sem lehet csak úgy elektromos rollerezni. Ugyan az e-rollereket még Vitézy Dávid is védelmébe vette, itthon látszik, hogy még a jármű közlekedési szabályozásával kapcsolatban sincs egységes törvényi álláspont. Nem véletlen, hogy a műfajban egyik legnagyobbnak számító Lime 12 városból is kivonul, és már nálunk is felütötték a fejüket azok a közösségi kezdeményezések, amelyek a Lime- és más hasonló rollerek széthagyása okozta kellemetlenségekre hívják fel a figyelmet.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Belföld · Index.hu
banner

Leave a Comment