nov 19, 2019
10 Views
0 0

Elítélték a gyermeke óvodájának felrobbantásával fenyegetőző férfit

Written by

A Debreceni Törvényszék közveszély fenyegetés büntette 1 év 4 hónap  börtönre ítélte jogerősen azt a férfit, aki az esztári óvoda felrobbantásával fenyegetőzött tavaly.

A férfi összeveszett az egyik családtagjával, majd mérgében ittas állapotban mobiltelefonjáról felhívta a segélyhívón keresztül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját és azt a valótlan tartalmú bejelentést tette, hogy két órával korábban Esztár település óvodájában bombát helyezett el. A rendőrök azonnal a helyszínre vonultak, de robbanószerkezetet nem találtak.

Úgy tudjuk, hogy a férfi annak az óvodának a felrobbantásával fenyegetőzött, amelybe a gyereke járt. A tette után beismerő vallomást tett, és azt mondta, hogy nagyon megbánta a történteket.

A Berettyóújfalui Járásbíróság 1 év 4 hónap börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit. Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a férfi és védője azonban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A másodfokon eljáró törvényszék azonban helybenhagyta a járásbíróság ítéletét. A törvényszék határozatának indokolásában rámutatott arra, hogy a férfi a cselekmény elkövetésekor többször visszaesőnek minősült, korábban ugyanilyen jellegű bűncselekmény miatt már büntetőjogilag felelősségre vonták, így a kiszabott büntetés neme és mértéke is szükséges, egyúttal elegendő az egyéni és a generális prevenció elveinek érvényesüléséhez.

Az ítélet jogerős.

https://24.hu/belfold/2019/11/19/eliteltek-a-gyermeke-ovodajanak-felrobbantasaval-fenyegetozo-ferfit/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Leave a Comment