nov 9, 2019
2 Views
0 0

Czeglédy Csaba korábbi MSZP-s politikust bízták meg a DK-s önkormányzatok, a Momentum kiakadt

Written by

A Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Irodával szerződött az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre Erzsébetváros új vezetése, és már Újbudán is készítik elő a szombathelyi független önkormányzati képviselő irodájának megbízását – tudta meg az Index. A Momentum néhány órával a hír megjelenése után kiadott közleményében azt írja:

Czeglédy ügyvédi irodájának megbízása nemhogy nem szolgálja a közbizalom helyreállítását a Fidesztől átvett önkormányzatokban, de egy öngól: a teljes ellenzék hitelességét rombolja, hogy egy pártközeli, egyértelműen nem független, korábbi MSZP-s politikust bíz meg önkormányzati cégek átvilágításával. Ez a koalíciós városvezetés közös morális követelményeibe nem fér bele. A helyzet pont olyan, mintha Orbán Viktor ügyvédjét, Bajkai Istvánt bízná meg átvilágítással a kormány – a DK ebben az esetben nyilvánvalóan fel lenne háborodva.

A párt felhívja arra is figyelmet, hogy „Czeglédy Csabát már 2010 előtt – tehát a jogállamiság fokozatos lebontását és a bírói függetlenség felszámolását célzó első fideszes intézkedéseket megelőzően – is ítélték már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli fegyelem megsértése miatt”.

Az Indexnek nyilatkozott mindkét érintett polgármester. Niedermüller Péter, a VII. kerület vezetője azt mondta:

Természetesnek tartom, hogy az ügyvéd, a jogi képviselő egy bizalmi pozíció, éppen ezért én is azokkal szerződöm, akikben meg tudok bízni mind a szakmai kompetencia, mind pedig a képviselet szempontjából.

Az újbudai László Imre is megerősítette, hogy a DK EP-listáján korábban szereplő Czeglédyvel szerződnek: a teljes átvilágítással bízták meg, és sajtóügyekben is képviseli majd a városrészt.

Kiemelt képünkön Czeglédy Csaba a DK-s Vadai Ágnes országgyűlési, és Rónai Sándor EP-képviselő társaságában. Fotó: Marjai János

https://24.hu/belfold/2019/11/09/czegledy-csaba-dk-momentum-onkormanyzat/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Leave a Comment