okt 22, 2019
3 Views
0 0

Nagy eséllyel Tüttő Katából főpolgármester-helyettes lesz

Written by

Három helyettest már kinézett magának Karácsony Gergely főpolgármester – kürtöli világgá a Népszava. Az egyik Tüttő Kata, a másik Gy. Németh Erzsébet, a harmadik pedig Kerpel-Fronius Gábor, a lap forrásai biztosra veszik, hogy így áll fel Karácsony helyettesi csapata.

Tüttő és Gy. Németh is indult polgármesternek, MSZP-s politikusok, de veszítettek.

Viszont bekerültek az ellenzéki kompenzációs listáról a fővárosi közgyűlésbe, és az a szabály, hogy polgármester nem lehet a főpolgármester helyettes, így sok választása nincs Karácsonynak.

A két szocialista nőn kívül még a momentumos Havasi Gábor jutott be az ellenzéki kompenzációs listáról, de helyette inkább egy másik momentumost, Kerpel-Froniust veheti maga mellé Karácsony. Ő külsős főpolgármester-helyettes lehet. Emlékezetes, Kerpel-Fronius volt a Momentum jelöltje az ellenzéki főpolgármester-előválasztáson, és alulmaradt Karácsonnyal szemben.

A Népszava szerint még nem dőlt el, 3 vagy 4, esetleg 5 helyettessel vág neki az ötéves ciklusnak Karácsony. Elődje, Tarlós István három helyettessel dolgozott.

Kiemelt kép: Tüttő Kata, az V. kerület szocialista, Élő Norbert, a XII. kerület DK-s és Gy. Németh Erzsébet XVII. kerületi DK-s polgármesterjelöltje (b-j) az ellenzéki főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely közös és az ellenzéki kerületi polgármesterjelöltek közös sajtótájékoztatóján a belvárosi Deák Ferenc téren 2019. augusztus 25-én. MTI/Máthé Zoltán

https://24.hu/belfold/2019/10/22/fopolgarmester-helyettes-karacsony-tutto-kata-gy-nemeth-kerpel-fronius/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Leave a Comment