okt 21, 2019
0 Views
0 0

Kilenc és fél évet kért az ügyészség a csolnoki gyilkosra

Written by

Az emberölés, fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétsége, és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki szíven szúrta ismerősét Csolnokon. A bírósághoz benyújtott vádiratban indítványozták a férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

A későbbi áldozat és az elkövető régészeti feltáráson dolgoztak. G. Krisztián sérelmezte, hogy a fázó ismerőse magára vette a pulóverét, emiatt azt követelte, hogy vegyen neki egy ugyanilyen pulóvert, vagy fizessen 26 ezer forintot. Tavaly szeptemberben az ismerőse nem ment dolgozni, ebből G. Krisztián azt gondolta, hogy a férfi nem akarja megfizetni részére a pénzt. Az elkövető a munkavégzése során többször hangoztatta, hogy megüti a sértettet, illetve amennyiben nem kapja meg a pénzét, akkor megszúrja őt.

A munka után G. Krisztián találkozott ismerősével a csolnoki kocsma előtt, itt a férfi közölte, hogy a pulóver árát nem fogja  kifizetni, amely után G. Krisztián szó nélkül leütötte. A támadót számon kérték, s távolabbra szorítottak az ismerősétől, miközben a férfi késsel a kezében kaszáló mozdulatokkal tartotta távol magától a feléje közelítőket. A leütött férfi felállta földről és az elkövető felé indult, aki a késsel nagy erővel szíven szúrta. A megkéselt férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Kiderült, hogy G. Krisztián a késelés előtt kábítószert fogyasztott. Az elkövető a helyszínről a rendőrök kiérkezését megelőzően annak ellenére távozott, hogy többen megpróbálták visszatartani. Később azonban az ügyvédje tanácsára bement a rendőrségre és feladta magát. G. Krisztián elismerte a szúrást a gyanúsítotti kihallgatás során, ám azzal védekezett, hogy védekezésképp vette elő a kést, ami azóta sem került elő.

Az ügyészség 9 év 6 hónap börtönt kért a férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. Emellett 9 év közügyektől eltiltást indítványoztak, és azt, hogy 1 évre tiltsák el a vezetéstől.

https://24.hu/belfold/2019/10/21/kilenc-es-fel-evet-kert-az-ugyeszseg-a-csolnoki-gyilkosra/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Leave a Comment