okt 16, 2019
11 Views
0 0

Halottnak nyilvánították, nem tud hazatérni a Floridában letelepedett férfi

Written by

Szokatlan megkeresés érkezett nemrég a Pest Megyei Főügyészségre. Egy idős, beteg férfi ügyében fordultak a magyar hatóságokhoz az Amerikai Egyesült Államokból, Miamiból, hogy holtnak van nyilvánítva a náluk letelepedett magyar  férfi.

Az egészre úgy derült fény, hogy a férfi útlevelet akart igényelni, ekkor szembesült azzal, hogy nem kaphat, mert Magyarországon holtnak nyilvánították.

A férfit 1987-ben a Ceglédi Városi Bíróság nyilvánította holttá. A bíróság akkor azért döntött így, mert akkoriban a férfiról csak annyit tudtak, hogy korábban külföldre távozott, de azután sem hollétéről, sem életben létéről semmilyen információ nem állt rendelkezésre. A férfi azonban nem halt meg, az Egyesült Államokban, Floridában telepedett le.

A magyar állampolgár férfi súlyos beteg lett, és még egyszer haza akar térni Magyarországra, azonban Amerikában az útlevél kérelmét elutasították, mivel elhunyt személyként van nyilvántartva. A férfi a konzulátuson keresztül a Pest Megyei Főügyészségtől kért segítséget. Az ügyészség a férfi érdekében rögtön fellépett, és a rendkívüli körülményekre tekintettel soron kívül kezdeményezte a Ceglédi Járásbíróságnál a holtnak nyilvánításról szóló bírói döntés hatálytalanítását.

https://24.hu/belfold/2019/10/16/halottnak-nyilvanitottak-nem-tud-hazaterni-a-floridaban-letelepedett-ferfi/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Belföld
banner

Leave a Comment