feb 15, 2020
3 Views
0 0

A Premier League-ből is kizárhatják a Manchester Cityt

Written by

A Premier League-ből is kizárhatják a Manchester Cityt

Az UEFA már meghozta döntését, és két idényre kizárta az angol élvonalbeli klubot, most azonban elképzelhető, hogy a pénzügyi fair play megsértése miatt akár az angol első osztályból is kieshet egy időre a Manchester City.

A pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt kitiltotta a nemzetközi kupaporondról a Manchester Cityt a következő két idényre az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken, ráadásul mellékbüntetésként 30 millió eurós bírságot is kapott.

A honlap által nyilvánosságra hozott belső levelezésből és klubdokumentumokból az derült ki, hogy az arab tulajdonú egyesületet szabálytalanul finanszírozták és éveken keresztül megtévesztették az UEFA-t, bár mindezt a klub tagadta – írja az MTI.  Az ítélet nem jogerős, a Premier League-ben címvédő együttes pedig közleményben azonnal jelezte, amint lehetséges, hivatalosan is a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul. Az angol élvonalban jelenleg második, azaz BL-indulást érő helyen áll a Manchester City, amely arról számolt be a honlapján, hogy a klub csalódott, de nem meglepett a döntés nyomán.

A Premier League-ből is kizárhatják

Különböző angol lapok szerint az angol szövetség is súlyos büntetést szabhat ki a Cityre. A Daily Star úgy tudja, a pontlevonás lenne a legenyhébb retorzió, viszont a Premier League-ből való kizárás sem elképzelhetetlen, a PL-licensz egyik feltétele ugyanis a pénzügyi átláthatóság, melynek alátámasztó dokumentumainak meg kell egyezniük azokkal, amelyeket az adott klub az UEFA-nak is bemutat.

Ezekről pedig ugye kiderült, hogy hamisak, tehát a liga felé is fals információkat prezentált az együttes a vizsgált időszakban – írja az Orgio Sport.

atv.hu

Ajánlom

http://www.atv.hu/belfold/20200215-a-premier-league-bol-is-kizarhatjak-a-manchester-cityt

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Leave a Comment