jan 21, 2020
6 Views
0 0

Szigorodtak a babaváró hitel feltételei – részletek

Written by

Szigorodtak a babaváró hitel feltételei – részletek

Módosult a babaváró hitel egyik feltétele: szigorodott az elvárt, legalább 3 éves Tb jogviszonyra vonatkozó előírás. Ez azokat érintheti hátrányosan, akik a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában folytatják vagy folytatták a tanulmányaikat.

A babaváró hitel egy igen kedvező hitelkonstrukció, hiszen amennyiben az igénylést követő 5 évben gyermek születik, akkor a babaváró a futamidő végéig kamatmentes marad, míg a második gyermeknél a fennálló tőketartozást 30 százalékkal csökkentik, a harmadiknál pedig a tartozása fennmaradó részét elengedik.

Az állami támogatás igénybevételéhez azonban számos jogszabályi feltételt is teljesítenie kell az igénylőknek. Ezek közül 2020. január 1-jén az elvárt, legalább 3 éves társadalombiztosítási (Tb) jogviszonyra vonatkozó elvárás változott meg.

A babaváró hitelre vonatkozó kormányrendelet maga nem változott, ugyanakkor az elfogadható jogviszonyok köréből kikerült egy elem: 2020. januárjától nem minősül biztosítottnak a tanulmányi szerződés alapján szakképző iskolában tanulmányokat folytató tanuló. Vagyis a szakgimnáziumban, szakközépiskolákban eltöltött évek a továbbiakban nem számítanak bele a 3 éves jogviszonyba.

Részletekért kattintson ide.

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

http://www.atv.hu/belfold/20200121-szigorodtak-a-babavaro-hitel-feltetelei-reszletek

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Leave a Comment