jan 21, 2020
6 Views
0 0

Nem gondozta Down-szindrómás testvérét a pécsi férfi, ezzel végül a halálát okozta

Written by

Nem gondozta Down-szindrómás testvérét a pécsi férfi, ezzel végül a halálát okozta

A férfit emberölés miatt négy év letöltendő fogházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék.

Nem gondozta Down-szindrómás testvérét a pécsi férfi, ezzel végül a halálát okozta

A bíróság az egyelőre nem jogerős döntésről az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta, a vádlott gondnoksága alatt álló testvér folyamatos ellátásra szorult. Miután 2017 novemberében megbetegedett, tartósan ágyba került, felkelni nem tudott, és pelenka viselésére szorult. A vádlott ennek ellenére pelenkáját nem cserélte, nem mozgatta őt, nem fürdette, emiatt a sértett a szennyezett ágyban feküdt betegen. Mindez felfekvéses, fekélyes állapotot okozott a betegnél, a folyamatos bőrirritáció miatt elvakart sebein lárvák és nyüvek telepedtek meg.

Ágyba kerülését követően egy hónappal tüdőgyulladást kapott a sértett, de a vádlott csak azt követően hívott hozzá orvost, hogy már alig kapott levegőt. A sértettet az orvos kiérkezése után rögtön mentő vitte kórházba, de még ugyanaznap meghalt.

A bíróság szerint a Down-szindrómás testvér halálának közvetlen oka a heveny, kétoldali tüdőgyulladás talaján kialakult vérmérgezés, melyhez hozzájárult a kezeletlen, elhanyagolt állapota miatt kialakult fertőződése, a betegségek miatti legyengült állapota. A bíróság megállapítása szerint a beteg értelmi állapota miatt nem volt képes felmérni a vele történteket, így nem volt képes akár a vádlottól, akár mástól segítséget kérni.

A Pécsi Törvényszék első fokon meghozott keddi határozata nem jogerős, az ügyész, a vádlott és a védő is három napot kért a fellebbezés bejelentésére.

atv.hu/MTI

Ajánlom

http://www.atv.hu/belfold/20200121-nem-gondozta-down-szindromas-testveret-a-pecsi-ferfi-ezzel-vegul-a-halalat-okozta

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Leave a Comment