nov 18, 2019
6 Views
0 0

Strasbourgban támogatta, itthon ügyet sem vetett a Fidesz a török agressziót elítélő nyilatkozatra

Written by

Strasbourgban támogatta, itthon ügyet sem vetett a Fidesz a török agressziót elítélő nyilatkozatra

Az Országgyűlés külügyi bizottságának hétfői ülésén a kormánypárti képviselők nem vették tárgysorozatba a határozatot.

Strasbourgban támogatta, itthon ügyet sem vetett a Fidesz a török agressziót elítélő nyilatkozatra

Személyeskedésig fajult a vita az Országgyűlés külügyi bizottságának mai ülésén, ahol annak az állásfoglalásnak a tárgysorozatba vételét tárgyalták a képviselők, amely az Észak-Szíriában történő török katonai agresszió elítélését tartalmazta – írja közleményében Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője. A dokumentum alapját az a határozat adta, amelyet néhány napja a Fidesz EP-képviselőinek támogatásával fogadott el az Európai Parlament ebben az ügyben.

A magyar javaslat benyújtását Ujhelyi kezdeményezte, az európai határozat alapján készült országgyűlési dokumentumot Tóth Bertalan szocialista elnök-frakcióvezető nyújtotta be hivatalosan az MSZP részéről, de idővel az összes ellenzéki parlamenti párt csatlakozott hozzá.

A javaslat tárgysorozatba vételéről a kormánypárti többségű külügyi bizottság döntött a mai ülésén. A napirend kapcsán az ülésen jelenlévő Ujhelyi István és a Fidesz politikusai heves, helyenként személyeskedésig fajuló vitába bocsátkoztak. Ennek eredményeként Németh Zsolt fideszes bizottsági elnök kénytelen volt elismerni, hogy

pártja egyetért az EP-ben is elfogadott és most a magyar Országgyűlésnek is benyújtott dokumentum tartalmával, annak megerősítő elfogadását azonban feleslegesnek tartják, ezért tartózkodtak annak tárgysorozatba vételénél.

Ujhelyi szerint ezzel a lépéssel a Fidesz egyszerre csinált bolondot saját EP-képviselőiből, akik Strasbourgban még megszavazták ugyanezt a dokumentumot és saját magából is, amikor nem volt elég bátor kiállni az európai értékek mellett és sunyi tartózkodásukkal megint csak behódoltak a török államhatalomnak. A képviselő ebből arra következtet, hogy a Fidesz számára ezek szerint nem Magyarország, nem az európai érdekek és az emberi jogok, hanem kizárólag Orbán Viktor és köre számítanak.

atv.hu

http://www.atv.hu/belfold/20191118-strasbourgban-tamogatta-itthon-ugyet-sem-vetett-a-fidesz-a-torok-agressziot-elitelo-nyilatkozatra

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
atv
banner

Leave a Comment