dec 20, 2018
18 Views
0 0

Átlátszó: Az amerikai nagykövet a helyszínen nézte meg a Vidi-Fradit, és Orbánnal is beszélgetett a VIP-ben

Written by

Az Átlátszó írta meg, hogy vasárnap este, miközben Budapesten több ezres tüntetések zajlottak a túlóratörvény és az MTVA működése ellen, az amerikai nagykövet, David Cornstein éppen Székesfehérváron tartózkodott, ahol a Mol Vidi-Ferencváros meccset nézte meg, illetve a VIP-páholyban beszélgetett Orbán Viktorral is. 

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs/MTI/MTVA

A lapnak az amerikai nagykövetség sajtóattaséja megerősítette, hogy Cornstein ott volt a meccsen. Az Átlátszó úgy tudja, hogy Orbán és Cornstein nagyjából öt percet beszélgettek egymással a VIP-ben. 

A korábban üzletemberként tevékenykedő, diplomáciai feladatot nem ellátó Cornstein a nyáron foglalta el posztját Budapesten, és érkezésével fordulatot ígért a két ország kapcsolatában. Sokáig úgy nézett ki, hogy a CEU elüldözésének ténye beárnyékolhatja ezt a kapcsolatot, de aztán Cornstein 180 fokos fordulatot vett a kérdésben, és látványosan elengedte az amerikai egyetem kérdését

Ahogy a napokban mindenki láthatta, Magyarországnak csak akkor van jövője, ha lesz független sajtója. Ezt olvasóink is így gondolhatják, hiszen

ALIG EGY HÉT ALATT REKORDÖSSZEGGEL, 5 MILLIÓ FORINTTAL SEGÍTETTÉK A 444 MŰKÖDÉSÉT.

Ahhoz, hogy a 2019-ben is megőrizhessük függetlenségünket, a Te támogatásodra is szükségünk van. A célunk 2018 végéig 50 millió forintot összegyűjteni az olvasóinktól, akik ebből 41 milliót már össze is dobtak. Nagyon köszönjük!

DE HOGY TÉNYLEG ELÉRHESSÜK A KITŰZÖTT CÉLT, KÉRJÜK TÁMOGASD MÉG IDÉN A 444-ET!

Kapcsolódó

Népszerű

Uralkodj magadon!

Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
444
banner

Leave a Comment