jún 16, 2019
58 Views
0 0

A ritka betegséggel küzdő kislány élete legszebb ajándékát kapta a hokisoktól

Written by

A St. Louis Blues nyerte az NHL idei szezonját, ami több okból is különleges, egyrészt a franchise történetében ilyenre nem volt még példa, másrészt a csapat januárban még a liga utolsó helyén szomorkodott.

Innen állt talpra a Blues, amelynek játékosai a csapat 11 éves szurkolója, Laila Andersonért is küzdöttek. Laila a Hemofagocitás limfohisztiocitózis (HLH) nevű betegségben szenved, amely azt eredményezi, hogy az immunrendszer nem működik megfelelően.

Lailánál két éve diagnosztizálták a HLH-t, azóta kemoterápiás kezelésen esett át és januárban csontvelő-átültetést is elvégeztek.

A kislányt édesanyjával együtt meghívta a Blues a Stanley Kupa-döntő hetedik mérkőzésére Bostonba, sőt, a győzelem után a jégen ünnepelhetett a csapat egyik védőjével, Colton Paraykóval.

„Ő egy óriási harcos. Meglátogattam a kórházban, és mindig mosolygott, még akkor is, amikor a legnehezebb időszakban járt. Nagyon különleges személyiség, nem tudom szavakba foglalni, milyen sokat tanultam tőle” – mondta Parayko.

A csapat az utcai parádéra is meghívta Lailát, aki azt hitte, anyukája csak szórakozik vele, amikor elárulta neki, hogy a játékosokhoz hasonlóan ő is egy névre szóló autóval vonulhat fel az ünnepség során.

Aztán jött az igazán megható pillanat, a közönség Laila nevét skandálta, ő pedig Robert Bortuzzóval együtt felemelhette a Stanley Kupát.

Kiemelt kép: Nic Antaya / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

https://24.hu/sport/2019/06/16/nhl-jegkorong-laila-anderson-st-louis-blues-hlh-stanley-kupa/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Categories:
24.hu · Jégkorong · Sport
banner

Leave a Comment