jún 18, 2019
10 Views
0 0

Júniusi búcsúnap a Fatimai Szűzanyánál katolikus iskolák részvételével

Written by

A Fatimai Szűzanya első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon májustól októberig minden hónap 13-án, a fatimai jelenések napjain tartanak zarándoknapot.

Az idei második búcsúnapon Horváth József bodajki plébános tartotta az ünnepi szentmisét, aki hálát adott Istennek azért, hogy ebben az évben is megkapta azt a kegyelmet, hogy szónok lehessen a Fatimai Szűz búcsújáró helyén.

Az alsószentiváni Fatimai Boldogasszony Általános Iskola tanulói is részt vettek a szentmisén, közreműködtek a felolvasásban, a ministrálásban és a körmenetben is. Nem ők voltak azonban az egyetlen katolikus iskola a misén: a Pécsi Egyházmegyében található Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda gyermekei közül is többen eljöttek a zarándoklatra.

Prédikációjában Horváth József felidézte Jézus szenvedéstörténetét, aki nem vetette le a keresztjét, hanem felment vele a Golgota hegyére, ahol meghalt értünk, hogy megváltsa a bűneinket, s feltámadásával számunkra is lehetőséget adjon az örök élet elnyerésére. Nekünk is türelemmel kell hordoznunk keresztünket, Isten nem hagy el a bajban – emelte ki a szónok. – Ma is történhetnek velünk csodálatos események, megoldhatjuk életünk válságos időszakait. Ehhez követnünk kell Isten akaratát, útmutatását, amit kijelöl számunkra, és kérnünk kell a Szűzanya közbenjárását, aki mindig meghallgatja a hozzá fordulókat.

Az ünnepi szentmise végén, a körmenetet követően Helter István köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a búcsú méltó lebonyolításában, illetve előkészületeiben, jelenlétükkel megtisztelték a kegyhelyet.

A búcsú szentségimádással zárult.

Forrás és fotó: Székesfehérvári Egyházmegye

Magyar Kurír

(Visited 3 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Leave a Comment