máj 9, 2019
27 Views
0 0

Tíz papi évért adtak hálát tízen Gyulafehérváron

Written by

2019. május 9., csütörtök | 15:54

Szentelésük helyszínén, a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban adtak hálát a 2009-ben felszentelt papok az elmúlt évek kegyelmeiért május 7-én délelőtt.

A lelkipásztorok közösen mutattak be szentmisét főpásztorukkal, a szintén jubiláns, aranymisés Jakubinyi György érsekkel.

Szentbeszédében a szentelő főpásztor a gyertya példáját állította párhuzamba a papi hivatással, amelynek meggyújtott lángját óvni kell, hogy az be tudja tölteni feladatát és csonkig égjen. A papnak is élete végéig a rábízottakat kell szolgálnia, őrizve a szenteléskor meggyújtott lángot.

A szentmise keretében az ünneplő lelkipásztorok megújították a szenteléskor tett fogadalmukat is.

Kiss Endre szemináriumi spirituális, az idei találkozó házigazdája elmondta, hogy a találkozón mind a tíz, 2009-ben szentelt lelkipásztor részt vett, mindannyian fontosnak tartották, hogy a hivatások évében és a kerek évforduló alkalmából a számukra hat évig otthont adó és a szentelés helyszínét is jelentő Gyulafehérváron adjanak hálát.

A jubliánsok és jelenlegi szolgálati helyük: Bálint István – Csíkszereda, Szent Ágoston-plébánia; Birton Róbert Attila – Székelykál; Both Dávid – Homoródkarácsonfalva; Fülöp László – Miklósvár; Hölgyes Pál Zsolt – Zágon; Kiss Endre – Gyulafehérvár, Papnevelő Intézet; Kovács Péter Pál – Nyárádtő; Ráduly István Zsolt – Kőhalom; Ruşti Alexandru Ioan – Petrozsény; Şcheianu Ciprian Iosif  – Gödemesterháza.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Hölgyes Pál Zsolt Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?

ferenc-papa-sajtotajekoztatoja-egyik-legszebb-dolog-ratalalni-az-egyhaz-anyasagara

10:31

egyeztettek-harom-tortenelmi-kereszteny-egyhaz-vezetoi

Egyeztettek a három történelmi keresztény egyház vezetői

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi egyházak – erősítették meg a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei május 8-án Budapesten, a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában tartott találkozójukon.

2019. május 8., szerda

(Visited 2 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Leave a Comment