máj 9, 2019
22 Views
0 0

Jászvásári kispapok látogattak Gyulafehérvárra

Written by

2019. május 9., csütörtök | 9:00

Május 2-án a jászvásári (Iaşi) szeminárium kispapjai és elöljárói látogattak a gyulafehérvári papnevelő intézetbe erdélyi körútjuk során.

A két intézet elöljárói és tanárai már több éve tartják a kapcsolatot és találkoznak rendszeresen, de hosszú évek után ez volt az első alkalom, hogy a kispapok is találkozhattak egymással – számol be az eseményről a Gyulafehérvári Papnevelő Intézet honlapja. A vendégek és a házigazdák a gyulafehérvári székesegyházban együtt ünnepeltek szentmisét, amelynek főcelebránsa Benone Farcaș jászvásári rektor volt, a szentbeszédet Cristinel Fodor spirituális mondta.

A közös szentmise mellett lehetőség volt arra is, hogy kötetlen beszélgetések során is megismerkedhessenek, tapasztalatot cseréljenek a két szeminárium kispapjai. A találkozót közös májusi ájtatosság zárta, amelyben együtt imádkoztak újabb papi hivatásokért Szűz Máriához, a papok édesanyjához.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?

egyeztettek-harom-tortenelmi-kereszteny-egyhaz-vezetoi

Egyeztettek a három történelmi keresztény egyház vezetői

Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi egyházak – erősítették meg a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökei május 8-án Budapesten, a Magyarországi Református Egyház zsinati székházában tartott találkozójukon.

2019. május 8., szerda

ferenc-papa-szerdai-beszede-vidam-es-ne-besavanyodott-szeretettel-tegyunk-jot

2019. május 8., szerda

(Visited 4 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Leave a Comment