máj 8, 2019
20 Views
0 0

Jakubinyi György érsek bérmált több mint száz cigány hívőt Sepsiszentgyörgyön

Written by

2019. május 8., szerda | 11:58

Nem mindennapi eseményben volt része a sepsiszentgyörgyi Mária, Világ Királynője-egyházközség híveinek május 1-jén, hiszen Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a bérmálás szentségét száznál is több roma hívőnek szolgáltatta ki.

A bérmálási szentmisén koncelebrált Hurgoi János érseki titkár, az idén aranymisét ünneplő Szabó Lajos kanonok, Faragó István, Bartos Károly és Sánta Pál plébánosok, illetve Márkus András helyi plébános is. A bérmálás kiszolgáltatása mellett Jakubinyi György akolitussá avatta Vintila Lászlót, aki eddig is tevékenyen kivette részét az őrkői plébánia életéből, de az avatással szolgálata megerősítést nyert.

A gyulafehérvári pasztorációs iroda szervezésében nemrég véget ért a székelyudvarhelyi Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban tartott hároméves felkészítő, ahol a lelkipásztori munkatársakat képezték ki a majdani szolgálatra. A hároméves felkészítő után a résztvevők öt tantárgyból tettek vizsgát, amely után a sikeresen vizsgázók világi munkatársak lesznek a plébániákon. Azokat a férfiakat, akik akolitusi szolgálatra jelentkeztek és sikeres vizsgát tettek, az egyházmegye főpásztorai avatják fel az akolitusi szolgálatra. Az avatások sorát Vintila László kezdte.

Forrás és fotó: Jánó Árpád/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó képgaléria

Kövesse a Magyar Kurírt a Facebookon is!

Vezető híreink – olvasta már?

jean-vanier-kommuniorol-az-evangelium-radikalitasarol-es-az-egyhaz-kuldeteserol

12:08

ferenc-papa-homiliaja-szkopjeban-istenre-testverisegre-talalkozasra-kozos-unnep

2019. május 7., kedd

(Visited 3 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
magyarkurir · News
banner

Leave a Comment