aug 20, 2019
38 Views
0 0

Tudta? Nemcsak Magyarország született augusztus 20-án, de a rockzene két meghatározó egyénisége is

Written by

És mindkettőnek tragikus sors jutott.

Phily Lynott, a Thin Lizzy alapító-frontembere éppen ma lett volna 70 éves, ha 1986-ban, mindössze 36 éves korában nem hal meg a kórházban, végeredményben tüdőgyulladásban és szívelégtelenségben, egy hosszú heroinos időszak után.

Vele egy napon, csak majdnem két évtizeddel később, 1966. augusztus 20-án született Dimebag Darrell, a Pantera nevű, meghatározó metálegyüttes gitárosa, akit 2004-ben, 38 éves korában lőtt agyon egy koncert kellős közepén valaki, azóta is ismeretlen okból. A Panterát a testvérével, Vinnie Paullal együtt alapították,  de már ő sem él, ő 2018-ban halt meg szívelégtelenségben. Az ő emléküknek szólt a velük együtt végleg megboldogult Pantera egykori énekes, Phil Anselmo kezdeményezése: hosszú idő után újra élőben játszotta a Pantera számait, és a turné egy meglepően és minden várakozást felülmúlóan jól sikerült koncerttel még Magyarországra is eljutott a nyáron. Itt írtunk róla:

Egyetlen egyszer, 21 éve játszott Magyarországon az egyik legfontosabb metálzenekar, a Pantera. Az együttes azóta megszűnt, az alapítók meghaltak, a frontember leírta magát. És most mégis közel tökéletes koncertet adtak.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Article Tags:
·
Article Categories:
Index.hu · Mindeközben · Zene
banner

Leave a Comment