aug 23, 2018
83 Views
0 0

A ferihegyi betonra kigördült a Malév első Tu-154-es repülőgépe

Written by

Karlovy Vary A kategóriás filmfesztiválján díjat nyert, augusztus 30-án pedig Magyarországon is bemutatják a Virágvölgy című, elég különleges filmet: egyik főszereplője sem színész a háromból. Az egyikük egy Instagram-sztár, a másikuk speciális olimpiai bajnok, a harmadik pedig egy kisbaba.

Az Indexen látható először az a két kisfilm, amelyik mindhármukat bemutatja (sajnos a baba nem kapott külön videót, cserébe mindkettőben szerepel).

Berényi Biankáról az Indexnek adott interjúban azt mondta Csuja László rendező:

Rögtön tudtam, hogy ő lesz. De akkor még nem akart eljönni castingra, mondván, hogy nem színész. Sikerült mégis rávenni. A castingnál egy klasszikus szereplőválogató-szituációban megérkezett, és azonnal megölelt, erősen és határozottan. Éreztem, hogy akkor ennyire közvetlen, ott valami van. Tudtam, hogy zenél is, egyszer arra kértem, hogy kezdje el a telefonján hallgatni a saját zenéjét. Megkértem, hogy nézzen a kamerába, és az a felvétel kurva jó volt. Akkor tudtam, hogy ez megvan.

Réti Lászlóról pedig ezt:

Ő egy speciális gimibe járt, az osztályfőnöke ajánlotta. A válogatás előtt nagyon erősen feltérképeztük ezeknek az iskoláknak a közegét, hogy mik a lehetőségek. Leiner Károly tanár és közösségszervező ajánlotta. Az első próbánál neki is az volt a feladata, hogy bambuljon a kamerába másfél percen keresztül, és annak volt egy ereje. Elég gyorsan eldöntöttük, hogy ő lesz. A kérdés az volt, hogy mennyire terhelhető, hogy végig tud-e tolni egy nagyjátékfilmet. De kiderült, hogy élsportoló volt, speciális olimpiai bajnok korcsolyában. Kiderült, hogy a filmezés nagyon közel áll a görkorcsolyához. Egyrészt tényleg nagyon fárasztó, másrészt meg koreográfiákat kell végigcsinálni, nagyon precízen, és ő ebben nagyon jó.

A teljes interjú egyébként itt olvasható:

A boldogság egy roggyant istálló

Instagram-modell a főszereplője az első filmjének, amihez castingoltak munkásszállókban is. A Virágvölgy rendezőjével, Csuja Lászlóval beszélgettünk a világpremier előtt.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Mindeközben
banner

Leave a Comment

Inline
Inline