máj 20, 2019
2 Views
0 0

Elkészült Ferenc pápa különleges csíksomlyói miseruhája – fotó

Written by

Vasárnap készült el az az ünnepi miseruha, amelyet Ferenc pápa június 1-jén a csíksomlyói ünnepi szentmisén visel majd – közölte a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál.

A ruhát egy szatmári tervező-kivitelező, Sabau Trifu Cristina alkotta meg, aki a portál kérdésére elmondta, az eredeti tervet követve a miseruha hátoldalán található a romániai pápalátogatás logója a magyar nyelvű mottóval, elöl pedig a csíksomlyói kegyszobor és kegytemplom látható. Ezeket a jelképeket egységes látvány- és színvilágban kapcsolta össze a művész, aki a díszítést saját kezűleg készítette –

selyem- és aranyszálat, nemes, finom, színes kelméket ötvözve, így került a fehér alapra a kompozíció sárga, barna, bordó és piros árnyalatokkal.

A ruhán a virágok mellett néhány tövismotívum is helyet kapott a bordó “zónában”, ami annak a jelképe, hogy a Csíksomlyón ünneplő nép miként ment át az évszázadokon megannyi szenvedésen, megpróbáltatáson.

Az infulán – ami a szentatya csúcsos fejfedője lesz – a miseruha szín- és formavilága ismétlődik, ott a sárgásabb árnyalatok nagyobb teret kaptak.

A ruha a látogatás előtt egy héttel már Csíkban lesz.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Infostart.hu · Külföld
banner

Leave a Comment