dec 2, 2018
1100 Views
0 0

Spanyolországba helyezik át, az egy hete nyílt tengeren várakozó migránsokat

Written by

Spanyolországba helyezik át azt a 11 migránst, akit a Nuestra Madre de Loreto nevű spanyol halászhajó tett ki vasárnap Máltán – írja az MTI.

Michael Farrugia máltai belügy- és nemzetbiztonsági miniszter közölte ezt, miuán Málta megadta az engedélyt a november 22. óta nyílt tengeren várakozó hajónak, hogy kiköthessen.

Vasárnap 11 migráns szállt le Máltán a spanyol Nuestra Madre de Loreto nevű hajóról. Miután egészségügyi ellátásban részesítik őket, mindnyájukat áthelyezik Spanyolországba – írta a Twitteren Farrugia.

A Times of Malta című máltai lap vasárnapi riportja szerint is Máltán kötött ki a spanyol halászhajó. A 11 migránst a máltai parti őrség egyik hajója vette át, és szállította a főváros Haywharf nevű kikötőjébe.

A Nuestra Madre de Loreto nevű spanyol halászhajó november 22-én mentett ki 12 migránst a líbiai partoknál, és azóta arra várt, hogy valamelyik közeli ország megadja neki a kikötési engedélyt. Az egyik migránst november 30-án sürgősen evakuálták Máltára, mivel nagyon legyengült, és a súlyos kiszáradás jeleit mutatta.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Külföld
banner

Leave a Comment