ápr 15, 2019
10 Views
0 0

Hátrányos helyzetű diákokat támogat a Zsidai Csoport

Written by

Négy olyan, kitűnő tanulmányi előmenetelű diákot választott be a Zsidai Csoport az új ösztöndíjprogramjába, akik az általános iskola első és második osztályát befejezték, tanulmányi átlaguk 4,5 fölött van, és családjukban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a 46 ezer forintot. A cél az, hogy segítsék tanulmányaikban ezeket a diákokat egészen az első diploma megszerzéséig. A támogatás feltétele, hogy gyermekek megtartsák a megfelelő tanulmányi eredményt.

A diákok Aszaló, Borsodivánka, Hosszúpályi és Sárospatak településeken élnek.

„Örömünkre szolgál, hogy újabb cég csatlakozott ösztöndíj programunkhoz, így további tehetséges, nehezebb anyagi helyzetben élő gyermekeket karolnak fel és támogatnak. Rendkívül fontosnak tartom, hogy olyan kiemelkedő képességű gyermekeket támogassunk, akik családjuk nehéz anyagi helyzete miatt segítség nélkül nem, vagy csak igen nehezen jutnának el a felsőfokú képzésig. Hiszen az ösztöndíj-program nemcsak a diplomához segítheti őket hozzá, hanem ezáltal egy jobb életminőséghez is” – mondta Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke.

„Igyekeztünk a leghátrányosabb településekről kiválasztani ezeket a tehetséges gyerekeket, ráadásul Borsod-Abaúj-Zemplén megyéhez családi kötődésünk is van, édesanyám itt született, nagyszüleim itt éltek, eltemetve is itt vannak. Rendszeresen járunk a megyébe. Célunk az, hogy minél többet tehessünk az olyan szorgalmas és kitartó diákokért, akiknek másképp nem lenne lehetőségük különórákra eljutni, vagy olyan hangszereket, sportszereket megvásárolni, mely a céljaik eléréséhez szükségesek” – tette hozzá Zsidai Zoltán Roy, a Zsidai Csoport vezetője.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Életmód · Infostart.hu
banner

Leave a Comment

Inline
Inline