Sze 2, 2019
55 Views
0 0

Egy életet megmentett a spái tragikus balesetben a fejvédő

Written by

Szombaton halálos balesetet szenvedett a spái Forma-2-es futamon Anthoine Hubert, a balesetben súlyos sérüléseket szenvedett a hétfőn megműtött Juan Manuel Correa is, de több más pilóta is részese volt az ütközésnek. Például az a Sean Gelael, akit szinte biztosan súlyos, életveszélyes sérülésektől mentett meg a Forma-2-ben 2018-ban bevezetett fejvédő bukókeret, a glória (Halo).

A Prema Racingnél Mick Schumacher csapattársaként versenyző Gelael a tragikus baleset mögött érkezett, ezért is találkozhatott autója a többi, a balesetben érintett kocsiról leszakadó egyik darabbal. Nehéz megítélni, hogy egy oldaldoboz, vagy épp egy hátsó szárny egyik eleme pattogott Gelael autója előtt a pálya közepén, de a lényegen nem változtat: a meglehetősen nagy alkatrészdarab közvetlenül Gelael fejvédőjéről pattant le.

Az esetet egy hétfőre felbukkanó videón is kikockázták.

De képen is jól látszik a becsapódás nyoma, a fejvédő bukókeret nélkül a 22 éves Gelael sisakját találta volna telibe az alkatrész.

Ez az eset az eddigi legveszélyesebb, amiben a glória közvetlen védelmet nyújtott az autóban ülő pilótának. 2018 májusában az F2-ben csúszott át Makino Tadaszuke kocsijának fejvédőjén egy versenyzőtársa, majd tavalyi Belga Nagydíjon történt hasonló, amikor az idei futamgyőztes Charles Leclerc Sauberjének fejvédőjét találta el Fernando Alonso McLarenje.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Autó-motor · Index.hu
banner

Leave a Comment