aug 19, 2019
65 Views
0 0

Amerika legveszélyesebb versenypályája megint lecsapott

Written by

Óriási balesettel indult az amerikai formaautós széria, az IndyCar vasárnapi, poconói futama, amiben öt pilóta is érintett volt, de csak kettő esett ki azonnal – igaz, a felvételek alapján utóbbi kisebb csodának tűnik.

A rajt után a kettes kanyarban történt a baleset. Itt Szató Takuma, Alexander Rossi és Ryan Hunter-Reay hármasa próbált meg elférni egymás mellett, sikertelenül. Először Szató és Rossi koccantak össze, majd Hunter-Reay is belekeveredett az ütközésbe, ami után ő és Szató már a belső falról visszapattanva csapták el a tehetetlen Felix Rosenqvistet. A svéd kocsija fel is repült a levegőbe, elkapva a pályát szegélyező kerítést, míg Szató kocsija fejtetőre fordult a balesetben.

Rosenqvist, Szató és Hunter-Reay IndyCar-balesete, 2019, Pocono

A baleset után Hunter-Reayt, Rossit és Szatót is elengedték egy gyors kivizsgálás után, Rosenqvistet viszont egy közeli kórházba szállították további vizsgálatokra, de a svéd pilóta maga jelentette később Twitteren, hogy rendben van, nagy szerencséje volt, és már ki is engedték.

Meddig maradnak még a veszélyes pályán?

Szintén Twitteren szóltalt meg a kanadai IndyCar-pilóta Robert Wickens, aki egy éve a pennsylvaniai Pocono Racewayen versenyezve szenvedett nagyon súlyos sérüléseket, többek között a gerince és a nyaka is eltört, megsérült a gerincveleje, és mind a négy végtagjában több törése is volt, csoda, hogy egyáltalán túlélte a balesetet, amiben apró darabokra szakadt az autója.

Wickens, aki jelenleg épp újra járni tanul, azt kérdezte, hogy miért nem szakítanak már ezzel a mérgező hangulatú pályával, és felejtik el a versenyzést itt.

A futamot a 2018-as Indianapolis 500-győztes ausztrál Will Power nyerte, szezonbeli első, összesen 34. IndyCar-győzelmét szerezve. A versenyt a rossz időjárás miatt korán leintették, abban, hogy az eső elérte a pályát, nagy szerepe volt a fenti súlyos balesetnek, illetve utána a takarításnak is. A bajnokságot – amihez jövőre teljes kapacitással, egész szezonra csatlakozik a McLaren is –, Josef Newgarden vezeti jelenleg.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Autó-motor · Index.hu
banner

Leave a Comment