Már 15, 2019
193 Views
0 0

Mégsem használt tiltott segédeszközt, visszakapta futamgyőzelmét a német síző

Written by
Jávor Bence

2019.03.15. 17:57

Sikeresen fellebbezett a német alpesi síző Stefan Luitz, akit oxigénmaszk használata miatt megfosztottak pályafutása első futamgyőzelmétől a világkupa-sorozatban. A 26 éves síző december elején az egyesült államokbeli Beaver Creekben rendezett óriás-műlesiklás két futama között használt oxigénmaszkot, amely a Nemzetközi Síszövetség (FIS) doppingszabályzata szerint tiltott segédeszköz. 

A futam rajtja 3152 méteres tengerszint feletti magasságon volt. Luitz ügyvédje, Anne Jakob pénteken elmondta, a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ügyfelének adott igazat, aki így visszakapja a 45 ezer svájci frankos (12,8 millió forint) pénzdíját, illetve az első helyéért járó 100 pontot.

A versenyző – akinek térdsérülés és vállműtét miatt már korábban véget ért az idény – úgy fogalmazott, nagyon örül a svájci székhelyű CAS döntésének, amely egyértelművé tette, hogy nem doppinghasználatról volt szó. Anne Jakob hangsúlyozta: súlyos gondatlanság lenne a FIS részéről, ha nem módosítaná szabályzatának vonatkozó részeit, hiszen az oxigénmaszk használatát a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem tiltja. A FIS fellebbezhetett volna a CAS ítélete ellen a svájci szövetségi bíróságon, de egy rövid közleményben jelezte: elfogadja a határozatot.

(via MTI)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

15%

3490 Ft

2967 Ft

15%

3999 Ft

3400 Ft

(Visited 6 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Téli sport
banner