Már 14, 2019
116 Views
0 0

Pusztulnia kell a vb-aranyért épített gigahóembernek

Written by

A lengyel Dawid Kubacki síugró-világbajnokságban szerzett aranyérmét egy óriási hóemberrel köszönték meg falujában. Ebből kisebb balhé lett, az örökségvédelmi hivatal milliós bírságot akar kiszabni miatta.

Kubacki a Zakopanétől nem messze lévő, háromezer fős Szaflaryban él, vb-aranyérme után itt építettek neki a helyiek a tűzoltók segítségével egy hétméter magas, 42 méter kerületű hóembert, amire egy gratuláló molinót is kifeszítettek.

Az elég eredeti ajándék azonban nem nyerte el mindenki tetszését. A Kis Síugrónak elnevezett hóember előbb-utóbb nyilván magától is megsemmisülne, de még az olvadás előtt el akarják takaríttatni.

hoe

Fotó: Gminne Centrum Kultury, Promocji i Turystyki w Szaflarach

A hóembberel az a gond, hogy védett területen, egy egykori kastély helyén áll. A Nemzeti Örökségvédelmi Bizottság ezért akarja minél hamarabb megsemmisíten, mert szerintük a sóval is konverzált hó veszélyezteti a régészeti területet. A falunak már egy 50 ezer zlotys (3,65 millió forint) bírságot is belengettek, ha áprilisig nem tűnik el a hóember.

A helyiek vitatják a hivatal aggodalmát, azt állítják, hogy a hóember egy eddig parkolónak használt aszfaltos területen épült fel.

(Forrás: NRK, Portalsamorzadowy)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

(Visited 8 times, 1 visits today)
Article Tags:
Article Categories:
Index.hu · Téli sport
banner

Leave a Comment