feb 12, 2019
15 Views
0 0

A Brexit előtti napokra halaszthatják a döntést a britek a kilépésről

Written by

Akár az utolsó pillanatig kész a brit kormány tárgyalni a Brexit feltételeiről, ezért a parlamenti képviselőknek türelmesnek kell lenniük – mondta el a BBC-nek adott interjúban Andrea Leadsom, az alsóház vezetője. A konzervatív politikus nem zárta ki, hogy a kilépés feltételeit véglegesítő szavazás csak a Brexitet megelőző napokban fog megtörténni. A március 29-i hét azért érdekes, mivel az előző héten, 21-22-én lesz a rendes tavaszi EU-csúcs, amelytől szintén áttörést remélnek a hónapok óta megrekedt egyeztetésnek.

“Valahányszor a megállapodás ellen szavaznak, azzal tovább nő a megállapodás nélküli Brexit kockázata” – reagált az ezzel kapcsolatos ellenzéki bírálatokra Theresa May, aki azt sem mulasztotta elmondani: ő már decemberben szerette volna elfogadtani az egyezményt.

Theresa May mindenesetre február 27-én is új javaslatokkal áll a parlament elé, ha 26-ig nem fogadják el a képviselők a megállapodást. Ennek az esélye egyre kisebbnek tűnik, bár a kormányfő ismét újabb részjavaslatokkal igyekszik mutatni az EU-nak a nyitottságát, vélhetően annak érdekében, hogy érdemben változtasson az egyezményen. May a brit alsóház előtt kedd délután bejelentette például, hogy a szigetországban dolgozók érdekében megszüntetik az úgynevezett svéd derogációt, azt a mentességet, amely az EU szabályaival ellentétben lehetővé tette a brit munkáltatók számára, hogy a kiközvetített munkavállalóinak kevesebbet fizessenek, mint az ugyanolyan pozícióban dolgozó alkalmazottaik számára.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 9 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment