feb 11, 2019
21 Views
0 0

Ügyes Apple-húzás: az iPhone-ok betiltása után átalakított készülékeket kap Németország?

Written by

Az Apple-Qualcomm ellentét újabb fejezeteként Németországban is bekeményített a chipgyártó, ami szokatlan lépésre késztette az Apple-t.

Nem volt elég a Qualcommnak, hogy korlátozta az Apple piaci jelenlétét Kínában, Németországban is bírósághoz fordult néhány iPhone-modell árusításának megtiltása miatt. Bár az Apple viszonteladóinál (több ezer helyen Németországban) nem tűntek el a szóban forgó készülékek, azaz az iPhone 7-ek és iPhone 8-ak, a cupertinóiak azért tudják, hogy elvileg tiltva van az értékesítés.

A legújabb hírek szerint megpróbálják kihúzni a méregfogat azzal, hogy némileg módosított iPhone 7 és iPhone 8 készülékekkel jelennének meg (a tavalyi iPhone-okra nem vonatkozik a bírósági döntés). Az új modellek MN482ZD/A és MQ6K2ZD/A modellszámot viselnek, az előbbi egy fekete iPhone 7 Plus 128 GB tárhellyel, míg a másik egy 64 GB-os iPhone 8.

A szoftverváltoztatások mellett (amiket önmagukban kevesellt a Qualcomm) néhány alkatrész cseréjére is sor kerülne, más kérdés, hogy így hozná-e a készülék az eredeti teljesítményadatokat. Állítólag az új modellek már néhány Ezzel a lépéssel az Apple nemcsak árulhatná iPhone-jait, de még szabadalmi díjat sem kellene fizetnie a Qualcommnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 10 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment