feb 10, 2019
49 Views
0 0

Fotók: elszabadult egy repülő, csúnyán összeütközött egy másikkal Kenyában

Written by

Egyelőre ismeretlen okokból nekiment egyik repülő a másiknak Nairobi nemzetközi repülőterén. Mindkét gép jelentős károkat szenvedett.

Több híroldal szerint szombaton, a légitársaság közleménye szerint még pénteken szaladt bele a Kenya Airways egyik Embraer ERJ-190 típusú repülője hasonló géptársába a Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtéren. Az 5Y-KYR lajstromú gépen a karbantartás közbeni hajtóműpróbát végezték éppen, amikor az erő hatására a gép átugrott a kerekek elé helyezett fékezőtuskón, és elszabadult. Az Aviation24 jelentése szerint a gép pilótafülkéjében ülők ezután csak arra figyeltek, hogy elkerüljék a hangár falaival történő ütközést, ám nem vagy csak későn vették észre, hogy az 5Y-KYR jelű repülő így a nem messze parkoló 5Y-FFF jelű, szintén Embraer ERJ-190 típusú társába ütközik.

Személyi sérülés nem történt, de a Twitterre kikerült fényképek tanúsága szerint mindkét Embraerben a repüléssel össze nem egyeztethető, súlyos károk keletkeztek. A KCAA kenyai légügyi hatóság szakértői jelenleg is vizsgálják a baleset körülményeit.

©

©

©

©

©

[Amit csak kevesen tudnak: miért mindig bal oldalon szállunk be a repülőbe?]

Ha máskor is tudni szeretne a repülőgépek világának eseményeiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 10 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment