dec 2, 2018
2437 Views
0 0

Ilyen hódolattal sem látta még meghajolni Orbán Viktort, na de ki előtt?

Written by

A magyar kormányfő pénteken tárgyalt Csehországban, találkozott csah kollégájával, aki biztosította arról, hogy továbbra is stratégiai partnernek tekinti Magyarországot, a cseh külpolitikában nem történt semmiféle változás.

Újságírók azt kérdezték Andrej Babistól, miként értékeli Tomás Petrícek külügyminiszter azon döntését, hogy a budapesti cseh diplomáciai képviseletet törölte a kiemelt fontosságú nagykövetségek listájáról. “A kormány semmiféle változásokról nem tárgyalt” – szögezte le ezzel kapcsolatban a cseh miniszterelnök.

A magyar kormányfőt a csehországi látogatáson az erőteljesen euroszkeptikus cseh államfő  Milos Zeman Lányban fogadta. Ott készült a Twitterre felkerült felvétel, amely meglehetősen szokatlan pózban örökítette meg Orbán Viktort. A kép készítője egy Prágában dolgozó ír újságíró, Ian Willoughby, aki csak annyi megjegyzést tett a Twitteren: Ez ám a fotó.

Milos Zeman államfő  a Barrandov kereskedelmi televízióban élesen bírálta Petrícek döntését, s kijelentette: elnézést fog kérni ezért a döntésért Orbán Viktortól.

Forrás: http://hvg.hu

(Visited 19 times, 1 visits today)
Article Categories:
hvg.hu
banner

Leave a Comment