jún 25, 2019
13 Views
0 0

Rétvári Bence: A gyerekek érdeke, hogy időben kerüljenek óvodába és iskolába

Written by

Az államtitkár szerint eltérő gyakorlatot alkalmaztak különböző óvodák és iskolák. Ezért megtörténhetett az, hogy egy helyen megkapta egy diák a magántanulói státuszt, egy tőle 100 kilométerre lévő iskolában ugyanaz a diák már nem kaphatta meg. Ezt azzal magyarázta, hogy más-más személy volt az elbíráló, míg most ezt egységesíteni kívánja a kormány.

„A gyerekeknek az az érdeke, hogy abban a korban kerüljenek be az óvodába és kapják meg az ottani nevelést, az ottani fejlesztést, abban a korban kerüljenek be az iskolába, amikor az a tanrend szerint ki van találva és arra a korra legoptimálisabb.”

Elmondta, fontos, hogy az óvodai nevelés is időben megkezdődjön, hiszen közösségben teljesen más készségei fejlődnek a gyerekeknek, valamint könnyebben ki lehet szűrni, ha valaki tehetséges vagy lemarad a többiektől.

Hozzátette, a törvény egyik legfontosabb része, hogy az iskolaigazgatók tekintetében egy nagy arányú béremelésnek teremtik meg az alapját.

HírTV

http://hirtv.hu/magyarorszageloben/retvari-bence-a-gyerekek-erdeke-hogy-idoben-keruljenek-ovodaba-es-iskolaba-2483384?utm_source=feed&utm_medium=rss

(Visited 2 times, 1 visits today)
Article Categories:
hírtv
banner

Leave a Comment