nov 28, 2018
27 Views
0 0

Padlót fogott az SSD-k ára

Written by

Soha nem voltak még ennyire olcsók az SSD meghajtók; az árak csökkenését részben a felhalmozott készletek okozzák, de – a felhasználók szempontjából – legalább ennyire pozitív az is, hogy a gyártók folyamatosan új, olcsóbb technológiákat vezetnek be és eszükben sincs visszafogni a termelést. Az eredmény pedig nem maradt el; az év eleji szinthez képest az SSD-k ára nagyjából a felére zuhant, így ma már 10 ezer forint alatt is kapni 120 GB-os, 18 ezer forint alatt is kapni 240 GB-os és 30 ezer forint alatt is kapni 480 GB-os SSD-ket.

A drasztikus árcsökkenés ugyan a gyártóknak nem éppen ideális, ám a termelést mégsem meri csökkenteni senki; a cégek abból indulnak ki, hogy az SSD-k már most is nagyon népszerűek, viszont a kritikus árszint elérését követően a notebookokban, az irodai PC-kben és az általános célú otthoni gépekben is egyeduralkodóvá válhatnak, ami a keresletet alaposan megdobhatja. Egy ilyen buliból pedig nyilván senki sem szeretne kimaradni.

A jelenlegi fejlesztésekkel és az árcsökkenés folytatódásával ráadásul egy-két éven belül a 2 TB-os SSD-k ára is padlót foghat – ha pedig ez megtörténik, akkor a hagyományos merevlemezeknek tényleg befellegzett.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Article Categories:
geeks
banner

Leave a Comment

Inline
Inline